Werkgroep Buiten Bewegen

Beweegtuin Langedijk

Het probleem van de ‘saaie’ openbare ruimte in de gemeente Langedijk heeft uiteindelijk geleidt tot de werkgroep Buiten Bewegen. Deze werkgroep streeft ernaar om de Langedijker meer te laten bewegen in de buitenlucht, waarbij ontmoeten en sociale connectie ook hoog in het vaandel staan. Daarbij is het idee van een Beweegtuin ontstaan, net zoals die in de gemeente Alkmaar pronken. De Beweegtuin moet een ontmoetingsplek gaan worden waarbij jong en oud elkaar kunnen treffen, maar ze ook afzonderlijk van elkaar kunnen bewegen/sporten. Kwetsbare ouderen, basisschoolleerlingen, tieners, volwassenen, sport-, natuur en cultuur- liefhebbers betrekken we bij dit project en dus bij de samenleving. Door diverse voorzieningen te realiseren, voor verschillende doelgroepen ontstaan er samenwerkingen en duurzame netwerken die normaliter niet tot stand komen.

Als locatie voor de Beweegtuin heeft de werkgroep een groot grasveld aan de Langeweide en Korteweide in Zuid-Scharwoude op het oog. De locatie ligt centraal in de gemeente waarbij al het nodige groen aanwezig is. Veel mensen laten er de hond uit en het is gelegen aan een parkje die in verbinding staat met de basisschool Waterrijk. Ook ligt een andere basisschool, namelijk de Wijde Veert op loopafstand. 

Wil je soms een goede impressie krijgen van het plan dat de werkgroep heeft? Bekijk het filmpje dan hier:

Filmpje beweegtuin werkgroep buiten bewegen  

Verder willen wij weten waarom jij gebruik wil maken van de Beweegtuin , en wat dan echt niet mag ontbreken. Klik op de enquete onderaan de pagina en maak je ideeen kenbaar! 

Enquete Beweegtuin

Contact met Langedijk Actief Sport & Events

James Wattstraat 8
1817 DC Alkmaar
T. 0226-345660
E. info@actiefsportenevents.nl